مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30 و بررسی مشخصات و اطلاع از قابلیتها و یا حتی ضعفهای آنها برای خریداران و علاقمندان به این سری از دوربینهای بدون آینه میتواند بسیار آموزنده و کاربردی باشد. دوربینهای Fujifilm X-T30 وSony Alpha a6400 تشابهاتی با یکدیگر دارند، که ممکن است گزینش یکی از آنها را برای هر کاربری دشوار کند. هردو دوربین به فواصل کوتاهی در ماههای فوریه و ژانویه 2019 رونمایی شدند و هردوی آنها از دوربینهایی با لنزهای قابل تعویض و بدون آینه هستند که مجهز به سنسور APS-C میباشند. از طرفی وضوح این دوربینها نیز تقریباً در یک سطح بوده و با اختلافی اندک، کیفیت قابل قبولی را ارائه میدهند.
برای شروع در ادامه مروری کلی بر مشخصات اصلی دو دوربین به عنوان نقطه شروع مقایسه آنها ارائه مینمائیم:
جدول مقایسه کلی |
||
|
|
|
دوربین بدون آینه |
دوربین بدون آینه |
|
لنزهای Mount Fujifilm X |
لنزهای Sony Mount E |
|
26 مگاپیکسل ، سنسور APS-C |
24 مگاپیکسل ، سنسور APS-C |
|
فیلم K / 30p4 |
فیلم K / 30p4 |
|
ISO 160-12800/80 - 51200 |
ISO 100-32000/100 - 102400 |
|
منظره یاب الکترونیکی (K2360 نقطه( |
منظره یاب الکترونیکی (K2359 نقطه( |
|
3.0 LCD ، 1040k نقطه |
3.0 LCD ، 922k نقطه |
|
صفحه لمسی متحرک |
صفحه لمسی متحرک |
|
حداکثر 8 شات در هر ثانیه (در صورت استفاده از بزرگترین سایز عکس) |
حداکثر 11 شات در هر ثانیه |
|
380 عکس در هر بار شارژ باتری |
410 عکس در هر بار شارژ باتری |
|
118x83x83 میلی متر / 383 گرم |
120x67x67میلی متر / 403 گرم |
به طور حتم با بررسی مشخصات فوق نمیتوان برای خرید هریک از این دوربینها تصمیمگیری درستی داشت. لذا توصیه میکنیم برای مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30 و اطلاع از ویژگیهای مهم این محصولات، این مطلب را بهطورکامل مطالعه فرمایید.
سادگی را میتوان اصلیترین شاخصه طراحی بدنه در دوربینهای سونی و فوجی دانست. البته a6400 گرایش بیشتری به سمت دوربینهای مدرن داشته و X-T30 تا حدودی با حفظ ساختار سنتی خود، یادآور دوربینهای قدیمی این کمپانی میباشد. وجه تمایز دیگر این دو دوربین مربوط به رنگ آنها بوده، به طوری که X-T30 در سه رنگ که مشکی یکدست، نقرهای/مشکی و یک رنگ خاص نقرهای/مشکی (با نامCharcoal Silver) عرضه میشود اما a6400 از ابتدا فقط با رنگ مشکی یکدست عرضه شد. البته بعدها یک نسخه خاص نقرهای با گریپ مشکی نیز از a6400 عرضه شد که بهیچ وجه زیبایی نسخه دارای همین رنگ از X-T30 را ندارد.
مسلماً ویژگیهای ظاهری معیار مناسبی برای مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30 نخواهد بود و وجود برخی شاخصهها در طراحی بدنه نیز میتواند به شما در انتخاب گزینه مناسب تر کمک کند.
از جمله این قابلیتها در X-T30 میتوان به وجود دایل (دکمه تنظیم چرخنده) اختصاصی جهت تنظیم سرعت شاتر و اصلاح نوردهی اشاره کرد. همچنین تعبیه کردن منظرهیاب الکترونیکی در بخش مرکزی بدنهی دوربین نیز از مزایای طراحی دوربین فوجی محسوب میشود که در سونی فقط مختص ردههای بالاتر و مدلهای فولفریم است.
وجود یک نمایشگر چرخان که امکان چرخش 180 درجه را دارد از ویژگیهای برتر دوربین سونی است. اما به دلیل عدم حرکت این نمایشگر به اطراف یا بالا، این امکان وجود دارد که با اتصال ابزارآلات نور و صدا بر روی دوربین، موانعی را در مشاهده صفحه نمایش ایجاد شود.
در تصویر زیر سه نمای متوالی از روبرو، بالا و پشت مدلهای دوربین سونی و فوجی تهیه شده که به طور نسبی اندازه دو دوربین و وزن آنها را نشان میدهد.
نمای روبروی هریک از این محصولات نیز میتواند معیار خوبی برای مقایسه آنها باشد. مثلاً ابعاد فوجی X-T30 در سونی A6400 نسبتأ بزرگتر بوده و از نظر وزنی هم این دوربین سونی است که از X-T30 سنگین تر میباشد. البته گریپ سونی بزرگتر بوده و راحتتر در دست قرا میگیرد!
یکی از عوامل اصلی تعیین کننده کیفیت تصویر و مقایسه، به اندازه سنسور داخل دوربین دیجیتال مربوط میشود. معمولاً یک سنسور بزرگ، دارای پیکسلهای بزرگتری بوده که حساسیت کمتری به نور نشان میدهد. همچنین دارای داینامیک رنج وسیعتر و عمق رنگ غنیتری در مقایسه با سنسورهایی کوچکتر از همان نسل تکنولوژی خواهد بود. ضمن اینکه دوربینهایی با سنسور بزرگ، دست عکاس را برای خلاقیت بیشتر در هنگام استفاده از عمق میدان کم برای تفکیک سوژه از پسزمینه، باز میگذارد. اما نمیتوان جنبههای منفی آن مانند هزینه بیشتر و وزن سنگینتر را نادیده گرفت.
همانطور که اشاره شد، استفاده از سنسور APS-C وجه تشابه هر دو دوربین سونی و فوجی فیلم است که دارای ضریب برش 1.5 میباشد. بنابراین در مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30 بر اساس اندازه سنسور میتوان گفت؛ این دو دوربین از جمله دوربینهایی با اندازه سنسور متوسط هستند که هم از نظر کیفیت تصویر و هم وزن دوربین و قابلیت حمل، متعادل میباشند.
تکنولوژی سنسورهای بهکار رفته در هریک از این دوربینها نیز تا حدودی با یکدیگر متفاوت هستند مثلاً در X-T30 از سنسور BSI یا سنسورهای روشنایی از پشت استفاده شده است. همچنین CFA یا موزائیک فیلتر رنگ آن از نوع X-Trans است که مانع از اختلال مویر (Moire) در هنگام عکاسی میشود. بنابراین در خلق تصاویری با کیفیت بالاتر در شرایط کمنور تاثیر زیادی دارد و البته این سنسور به دلیل عدم استفاده از لایههای اضافی روی سطح سنسور دارای خروجی با حداکثر وضوح قابل دستیابی خود است.
شاید در ظاهر و به واسطه استفاده از سنسورBSI ، کفه ترازوی مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30 بر اساس نوع سنسور، به سمت دوربین فوجی سنگینی کند. اما سنسور دوربین سونی نیز از نقطه نظر سطح ایزو قابلیت بهتری و پیشرفته تری دارد. به این صورت که استاندارد و محدوده ISO در Fujifilm از ISO 160 تا ISO 12800 است که میتواند تا51200-80 افزایش یابد. اما در Sony Alpha تنظیمات ایزو از ISO 100 تا ISO 32000 بوده که این قابلیت را دارد که دامنه این حساسیت را تا 100-102400 برساند.
البته لازم به یادآوری است از آنجایی که این دو دوربین در یک سال و به طور پیاپی طراحی و تولید شده اند، تکنولوژی مورد استفاده در ساخت سنسورهای آنها از یک نسل بوده و تفاوت چندانی با هم ندارند. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که فوجیفیلم بجز مدیوم فرمتها ردهبالاتری از دوربینهای قطع APS-C ندارد و هرآنچه را که دارد در همین رده به نمایش گذاشته، اما سونی دوربینهای متعددی در رده فول فریم دارد که در برخی از آنها از تکنولوژی BSI نیز بهره برده است. یعنی اینگونه نیست که سونی با تکنولوژی BSI مخالف باشد اما آن را برای برخی پرچمدارن فولفریم خود مورد استفاده قرار داده است.
همانطور که اشاره شد، اندازه و تا حدودی تکنولوژی به کار رفته در سنسورهای بهکاررفته در دوربینهای Fujifilm X-T30 و Sony a6400 مشابه هستند. به این ترتیب رزولوشن و وضوح این دوربینها نیز با کمی اختلاف، برابر بوده و X-T30 با 26 مگاپیکسل و a6400 سونی 24 مگاپیکسلی میباشند.
این برتری 2 مگاپیکسلی در فوجی به معنای افزایش 4 درصدی وضوح خطی است. از طرف دیگر، تراکم پیکسل در X-T30 بالاتر و اندازه آن کوچکتر میباشد. همچنین دارای اختلافی نیز در سایز پیکسل هستند به طوری که این مورد در فوجی 3.76 میکرومتر و در سونی 3.91 میکرومتر است.
سرعت در گرفتن عکسهای پیاپی، یکی دیگر از فاکتورهای مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30 به شمار میرود. هرچند این دو دوربین از نظر سرعت شاتر در رده قابل قبولی هستند اما انجام هریک به شیوه متفاوتی صورت میگیرد.
سرعت عکاسی در آلفا سونی با شاتر مکانیکی عملا بیشتر بوده و برای گرفتن عکسهای پیاپی، این سرعت به 11 فریم بر ثانیه میرسد که حداکثر سرعت این دوربین محسوب میشود. این در حالی است که عکسبرداری پیاپی در فوجی فیلم تنها 8 فریم بر ثانیه بوده که این مقدار توسط شاتر الکترونیکی تا 20 فریم بر ثانیه نیز قابل افزایش خواهد بود. حتی سرعت 30 فریم بر ثانیه نیز با ضریب کراپ 1.25x قابل دستیابی است.
این فاکتور بازهم نمیتواند معیار برتری a6400 نسبت به X-T30 باشد. چراکه دوربین سونی دارای یک Buffer یا حافظه موقت بزرگ است که به واسطه آن میتواند نزدیک به 50 عکس با فرمت Raw را ذخیره کند. درصورتی که فوجی فیلم قادر به نگه داشتن تنها 18 عکس با این فرمت بوده که ظرف آن در یک ثانیه یا کمتر به اتمام میرسد. بر این اساس اگر هدف شما از تهیه دوربین ثبت تصاویر ورزشی است، پیشنهاد ما Sony a6400 میباشد. اما چنانچه قصد شما گرفتن عکس در حداقل زمان است، Fujifilm X-T30 را توصیه میکنیم.
همانگونه که میدانید سونی همواره از نامهای برجسته در عرصه تصویربرداری و تجهیزات مربوط به آن بوده و هست. کمپانی فوجی فیلم نیز در این سالیان تلاشهای موفقی برای رقابت با عناوین مطرح در این زمینه داشته و اکنون با معرفی دوربینهای رده بالای سری X به جرئت میتوان گفت که در مقایسه با کیفیت فیلمبرداری دوربینهای سونی، حرفیهای زیادی برای گفتن دارد.
قدرت فیلمبرداری دوربینهای فوجی و سونی 4K و دارای سرعتی معادل 30 فریم بر ثانیه میباشند. اما با این حال این دوربین فوجی X-T30 است که از هر دو رزولوشن UHD و DCI پشتیبانی میکند. تفاوت این دو مورد در نسبت ابعاد تصویر بوده و 4K DCI استانداردی سینمایی و مختص ساخت فیلم است. از طرفی در هر دو دوربین، این امکان وجود دارد که از فرمت لاگ (Log-Format) برای فیلمبرداری استفاده شود. ضمناً فوجی X-T30 از قابلیتی به نام Eterna برخوردار است که یک شبیه ساز فیلم بوده و فرمتی بسیار زیبا و خاص برای فیلمبرداری با ظاهر فیلم است.
برای مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30 از نظر کیفیت فیلمبرداری بیتریت تصویر نیز از فاکتورهای تعیین کننده است که بیانگر سرعت انتقال اطلاعات و کیفیت تصویر در دوربین میباشد. بر این اساس بیت ریت فوجی تا نرخ 200 مگابیت بر ثانیه را ارائه میدهد و این در حالی است که بیت ریت a6400 نصف این مقدار می باشد. همچنین هردوی این دوربینها دارای قابلیت ثبت داخلی ویدئوهایی با بیت ریت 8 میباشند اما ویژگی منحصر به X-T30 که دوربین سونی از آن بیبهره است، امکان ارسال ویدیوهایی 10bit 4:2:2 از طریق HDMI میباشد که برای فیلمسازان حرفهای و در هنگام استفاده از رکوردر اکسترنال حیاتی است.
حالت مهم بعدی در مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30 به سیستم فوکوس خودکار این دوربینها مربوط میشود. برخورداری از یک سیستم پرقدرت اتوفوکوس، ویژگی مشترک هردو دوربین فوجی و سونی است. سیستم PDAF یا اتوفوکوس تشخیص فاز در هر دو دوربین از نوع On-Chip است که دارای 425 نقطه فوکوس میباشند.
علاوه بر آن عملکرد هر دو دوربین در ردیابی چشم و چهره بسیار مطلوب و مناسب بوده اما قابلیت a6400 به واسطه بهره مندی از فناوری روز در مقایسه با رقیب خود بیشتر است. Real-Time Tracking یا ردیابی بی درنگ، فناوری مورد استفاده در دوربین سونی است که عملکرد فوق العاده ای در دنبال کردن سوژههای سریع از خود به نمایش میگذارد و سونی در زمان عرضهی آن مدعی بوده که سریعترین سیستم فوکوس دنیا را معرفی کرده است.
یکی دیگر از جنبههای مهم مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30 به اتصالات دوربین و نحوه ارتباط گیری آن با لوازم جانبی مربوط میشود. برای ارسال برخی دادهها و یا کنترل بی سیم دوربین در هر دو محصول فوجی و سونی، از بلوتوث و وای فای استفاده شده است.
در ایجاد اتصال فیزیکی نیز هر دو دوربین a6400 و X-T30 با چند تفاوت برجسته، تقریبأ مشابه میباشند. مثلاً پورت USB در آلفا سونی از نوع قدیمی Micro USB 2 است اما ورودی USB در دوربین فوجی USB-C است که نسل جدید این ورودیها به شمار میرود. همچنین a6400 فاقد هرگونه جک هدفون میباشد ولی در X-T30 و از طریق پورت USB-C امکان ارسال سیگنال صوتی وجود دارد.
ورودی میکروفون نیز قابلیت دیگری است که در هر دو دوربین وجود دارد با این تفاوت که، جک ورودی میکروفون در X-T30از نوع 2.5 میلیمتری و بسیار کوچک است. اما در a6400 یک جک 3.5 میلیمتری به کار رفته که اتصال میکروفون بدون نیاز به هرنوع مبدلی به دوربین ممکن میشود. علاوه بر آن، هر دوی این دوربینها دارای ورودیهای میکرو و HDMI میباشند.
دوام باتری یکی دیگر از معیارهای مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30است. باتری فوجی از نوع NP-W126S است که با یکبار شارژ امکان گرفتن 380 عکس را دارد. در حالی که باتری سونی آلفا NP-FW50 میباشد که با یکبار شارژ شدن میتواند410 عکس بگیرد. البته دوام و عمر باتری بسته به نوع استفاده میتواند متفاوت باشد اما ضمن بیان این نکته که باتریهای این دو دوربین، از دوام بالایی برخوردار نیستند میتوان دوربین سونی را در این ویژگی برتر دانست.
باتریهای هر دو دوربین قابلیت شارژ از طریق کابل USB متصل به بدنه را دارند که استفاده از آن را بسیار راحت میکند.
علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد، مقایسه سونی آلفا A6400 و فوجی X-T30 در طیف وسیعی از ویژگیها قابل بررسی است. مثلاً هر دو دوربین از حیث برخورداری از منظره یاب الکترونیکی مشابه میباشند اما وضوح X-T30 از وضوح کمی بالاتر از وضوح a6400 است.
صفحه نمایش a6400 یکی از نقاط قوت این دوربین محسوب میشود چراکه قابلیت تبدیل شدن به دوربین جلو را داشته و به این وسیله کاملا مناسب افرادی است که علاقه مند به گرفتن عکسای سلفی و فیلمبرداری از خود میباشند. این در حالی است که X-T30 فاقد صفحه نمایش سلفی است.
وجود یک ریموت شاتر داخلی در X-T30 کمک میکند که به راحتی و بدون خرید ریموت خارجی، تصاویر تایم لپس یا عکسبرداری با فواصل زمانی دلخواه را تجربه کنید. ثبت مواردی مانند شکفتن گل و طلوع یا غروب خورشید و مواردی از این قبیل به وسیله این قابلیت، امکانپذیر خواهد بود.
ذخیره دادههای تصویربرداری در X-T30 تنها بر روی کارتهای حافظه SDXC صورت میگیرد اما در a6400 برای ذخیره تصاویر علاوه بر کارت حافظه SDXC از Memory Stick PRO Duo نیز استفاده میشود که البته آنچنان پرطرفدار نیست. هر دوی این دوربینها قابلیت پشتیبانی از رم UHS-I را نیز دارند که به وسیله آن انتقال اطلاعات با سرعت 104 مگابایت در ثانیه مقدور خواهد شد.
با توجه به مقایسه سونی آلفا A6400 و فوجی X-T30 در ادامه مروری بر برخی مزیتها و نقاط قوت هر یک از دو دوربین خواهیم داشت.
موارد برتری دوربین Fujifilm X-T30
موارد برتری دوربین Sony Alpha a6400:
اگر معیار برتری در مقایسه سونی آلفا a6400 و فوجی X-T30 برخورداری از مزایا و نقاط قوت بیشتری باشد که به آنها اشاره شد a6400 امتیاز بیشتری کسب کرده و میتواند به عنوان دوربین بهتر انتخاب شود. اما از آنجا که معیار سنجش کیفی دوربین، نسبی بوده و همه عکاسان بنا به نیاز و کارایی مورد انتظار از دوربین، در مورد انتخاب هریک از این محصولات تصمیم گیری میکنند، نمیتوان به طور قطعی هیچ یک از این دوربینها را از دیگری برتر دانست. مثلاً یک دوربین حرفه ای و مناسب از دیدگاه عکاس خانواده با عکاس ورزشی یا حیات وحش متفاوت بوده و در نهایت این تصمیمات شخصی عکاس است که او را ترغیب به خرید دوربین مورد نظر خود میکند. از طرفی ممکن است برخی از قابلیتهای ذکر شده مثل NFC و یا 4K DCI هرگز مورد استفاده کاربر قرار نگیرد و یا عدم وجود آن عملاً تفاوتی ایجاد نکند.
با این حال مواردی که در این مطلب ارائه شد، تنها بخشی از ویژگیها و مشخصات آخرین مدل دوربینهای فوجی و سونی است و این موضوع را میتوان با معیارهای دیگری مثل کیفیت و قیمت لنزهای ارائه شده برای این دوربینها و یا مقایسه خروجی آنها در ایزوهای بالا نیز مورد بررسی قرار داد، اما در نهایت این شما هستید که بر اساس نیاز خود دوربین برتر را انتخاب خواهید کرد. اگر برای انتخاب قطعی به مشاوره نیاز دارید حتماً با همکاران ما در فروشگاه کاننپرشیا تماس بگیرید!